LED- therapie

LED Therapie

LED therapie

De werking van Nano bio light is gebaseerd op verschillende lichtfrequenties in de kleuren rood, groen en blauw. Deze specifieke lichtgolven gaan een interactie aan met het biologische systeem van uw huid. Dit wordt fotobiomodulatie genoemd.

De verschillende kleuren hebben allemaal hun eigen werking in de voor het lichaam bekende frequenties van zichtbaar licht. Dat is het meest ideaal omdat er dan geen schadelijke effecten ten gevolge van een agressieve golflengte plaatsvinden.

Nano bio light zorgt voor een verhoging van de energieproductie van de huidcellen (via ATP). Daarnaast zorgt het voor een gunstige invloed op de diverse groei- en ontstekingsfactoren en het zuurstofniveau in de huid.

Rood licht (650-700 nm) zorgt voor huidverjonging en huidverbetering.

Het actieve rode golflengtegebied van 650-700 nm dringt het diepst in de huid door en zorgt voor een verminderde afbraak van elastine in de extracellulaire matrix van het bindweefsel van de huid. Tevens zorgt deze golflente voor een verhoogde productie van procollageen en collageen in de huid. Het verbetert de gehele conditie van het bindweefsel, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en te herstellen.

Groen licht (525-550 nm) pakt littekens en hyperpigmentatie aan en bevordert wondgenezing.

De groene frequentie wordt geabsorbeerd door de melanocyten die in de onderste lagen van de epidermis van de huid liggen. Melanineclusters in de huid worden zo na verloop van tijd afgebroken. In de dermale lagen, die net onder de basale laag in de huid liggen, zorgt de groene frequentie voor herstel van de huid, nodig is bij wondgenezing en littekens.

Blauw-Violet licht (430-450 nm) is werkzaam bij acne.

De blauwe golflengte is actief tegen acne door het antimicrobiële effect dat het heeft op de propionibacterium acnes. Het blauwe licht gaat een interactie aan met de zogeheten prophyrines, essentiële moleculen voor deze bacterie. Door deze moleculen massaal “aan te slaan” met blauw licht, ontploffen deze als het ware en gaat de bacterie dood zonder dat de huidcellen er last van hebben. Immers blauw licht is voor ons lichaam “gewoon”.

Hoe vaak heeft u een behandeling nodig met Nano bio light?

Voor een optimaal effect heeft u een kuur van 10 behandelingen nodig over een periode van vijf weken, dus 2 behandelingen per week.

Bijwerkingen en contra-indicaties:

Er zijn geen bijwerkingen bekend anders dan hoofdpijn in zeldzame gevallen.

Slikt u medicijnen, dan is het belangrijk dat u het gebruik daarvan een week voordat de behandeling begint, staakt. Uiteraard in overleg met uw arts.

Prijzen:

1 behandeling van 40 minuten €45,00

Strippenkaart 10 behandelingen 40 minuten €375,00

Bij boeken bij een behandeling 10 minuten onder de lamp €10,00

 

Afspraak maken