Camouflage therapie

Waarom camouflage therapie?camouflage therapie

 

Heeft u last  van: littekens, spataderen, wijnvlekken, rode wangen,couperose en donkere of lichte vlekken?

Door middel van camouflagetherapie kunt u zelf de huidaandoening minder zichtbaar maken.

Ik kan met speciale camouflagemiddelen de aandoening camoufleren en u leren hoe deze middelen gebruikt moeten worden, zodat de camouflage ook zelf thuis toegepast kan worden. De camouflagecrème is makkelijk aan te brengen en geschikt voor ieder huidtype. De camouflage producten zijn water- en veegvast, ze geven dus niet af op kleding. De producten kunnen dagelijks door de gebruiker toegepast worden zonder de huid te schaden. De producten zijn makkelijk in gebruik.

Wat houdt de behandeling in?

Uit een breed pallet aan kleuren kiest u samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die uw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijgt u een crème die u dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. Met een fixeerpoeder of –spray maakt u de crème watervast en veegvast.

Ik leer u hoe u de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat u zich de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Indicaties voor camouflage therapie kunnen zijn:

 1. Hyperpigmentatie (te veel pigment)
 2. Hypopigmentatie (te weinig pigment)camouflagethearapie
 3. Vitiligo (pigmentverlies van huid en haar)
 4. Rosacea (rode verkleuring van de huid)
 5. Littekens
 6. Couperose
 7. Wijnvlekken
 8. Donkere kringen onder de ogen
 9. Acné
 10. Brandwonden
 11. Na chirugische ingrepen

Bij de camouflagetherapie ligt het accent op het zelf leren aanbrengen van de camouflagecrème. Tijdens de behandeling wordt samen met u naar de juiste kleur gezocht.

geen verwijzing nodig
Voor camouflagetherapie heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Prijs per sessie €75,00 van een uur

Producten niet mee gerekend