Tips voor de gevoelige huid!

Tips voor de gevoelige huid!

BLOG | 30 oktober 2020

Misschien heb je, net zoals vele vrouwen, een vast verzorgingsritueeltje: in de ochtend een verzorgende crème en voor de nacht een cleanser. Heerlijk zo’n verzorgde huid! Althans, dat dacht je. Wanneer jij ‘s ochtends wakker wordt, voelt je huid echter trekkerig aan. Alsof je huid dorstig is en niet voldoende heeft kunnen drinken. En tijdens het reinigen heb je vaak een branderig gevoel. Wanneer je dan in de spiegel kijkt, zie je dat je huid behoorlijk rood is. Maar dat zal wel zo horen, toch? Niet dus. Grote kans dat je een gevoelige huid hebt. En wist je dat de gevoelige huid ook allergische reacties tegen cosmetica kan hebben? Lees hier hoe je met de gevoelige huid kunt omgaan.

Gevoelige huid

Bijna iedereen heeft wel eens last van ontsierende vlekjes, bultjes of jeuk. Maar bij de gevoelige huid ontstaan huidirritaties of allergische reacties sneller en vaker. Door een dunne en fijne structuur reageert je huid heftiger dan andere huidtypes op invloeden van buitenaf. Zo is het gebruiken van verkeerde producten een prikkel, maar ook een koude wind of droge ruimte kan al invloed hebben op hoe je huid zich gedraagt. Een gevoelige huid gaat vaak ook gepaard met een droge huid. Dit komt doordat het beschermende vetlaagje verstoord is.

Make-up verwijderen

Er zijn gelukkig verschillende manieren waarop je de gevoelige huid kunt kalmeren. Dat begint met de kleinste dingen. Wees bijvoorbeeld alert op welke make-up je gebruikt. Bepaalde make-upmerken maken gebruik van stoffen die voor huidirritaties zorgen. Naast het aanbrengen van de juiste make-up is het afhalen ervan belangrijk. Aan make-up blijven radicale stoffen plakken. Wanneer je gaat slapen zonder dit eraf te halen, dringt dit dieper in je huid en is dat een bodem voor oneffenheden. Een milde reiniging is daarom van groot belang voor een rustige huid.

Natuurlijke producten

Reinigen is dus belangrijk, maar ook tricky. Veel reinigers zijn namelijk te agressief voor een gevoelige huid. Overweeg producten aan te schaffen die zo natuurlijk mogelijk zijn. Kies daarbij voor uitgesproken milde producten die een kalmerend effect hebben. Bij alles wat je aanschaft is het echter belangrijk dat je goed de ingrediëntenlijst checkt. Zo weet je zeker dat je geen producten gebruikt met stoffen waar jij allergische reacties door krijgt. Je huidspecialist kan je hierbij helpen.

Zorg voor jezelf

Een ander belangrijk aspect waarmee je de huid kalmeert, is goede zelfzorg. De huid is ons grootste orgaan, en is in feite een soort spiegel van onze innerlijke gezondheid. Wanneer je wat minder goed voor jezelf zorgt, je slaapt bijvoorbeeld slecht of ervaart veel stress, dan is dit vaak terug te zien op de huid. De huid oogt doffer, vertoont meer oneffenheden en kan sneller geïrriteerd zijn. Gun jezelf daarom eens een rustmomentje of een ontspannende massage. Ook is voldoende water drinken en gezond eten een goede hulp. Probeer bijvoorbeeld mineralen, eiwitten en plantaardige oliën te eten. Dit zal zijn vruchten afwerpen op zowel je huid, maar ook je lichaam.

Huid & Uiterlijk

Wil jij zeker weten dat je je gevoelige huid goed behandelt? Dan ben je bij Huid & Uiterlijk aan het juiste adres. Wij geven jou graag tips over de juiste verzorging voor jouw huid of voorzien je van een behandeling. Heb jij meer behoefte aan een ontspannen massage of wil je afrekenen met ongewenste haartjes? Ook hiervoor hebben wij behandelopties klaarstaan. Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00