Tatoeage verwijderen? Hier moet je rekening mee houden

Tatoeage verwijderen? Hier moet je rekening mee houden

BLOG | 18 november 2019

Wanneer je, om wat voor reden dan ook, rondloopt met een tatoeage waar je je niet meer prettig bij voelt, kan dat je behoorlijk belemmeren. Je wilt de tatoeage het liefst verstoppen en denkt met spijt terug aan het moment dat je hem liet zetten. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van tatoeageverwijdering, máár er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We zetten ze voor je op een rijtje.

Weg, maar niet onzichtbaar

Hoewel er tegenwoordig steeds betere en meer geavanceerde technieken worden ontwikkeld voor het verwijderen van tatoeages, zijn de verwachtingen van veel mensen vaak te hooggespannen. Het is namelijk niet zo dat alle tatoeages op alle lichaamsdelen even goed verwijderd kunnen worden. Zeker de verwachting om daarna weer een egale huid te hebben, zoals voor de tatoeage, is vaak te optimistisch. Ongeacht de gehanteerde methode, is het in veel gevallen niet mogelijk om de tatoeage helemaal te laten verdwijnen. Een goed resultaat is behaald wanneer de tatoeage van een meter afstand niet meer te zien is.

Littekenvorming

Littekenvorming is niet altijd te voorkomen bij het verwijderen van een tatoeage, ongeacht de behandelmethode. Over het algemeen geldt: hoe groter de tatoeage, hoe groter de kans op littekenvorming. Bij het verwijderen van een grote tatoeage zijn immers ook meer behandelingen nodig dan voor het verwijderen van een kleinere tatoeage.

Meerdere behandelingen vereist?

Voor het verwijderen van iedere tatoeage zijn meerdere behandelingen vereist om tot het gewenste resultaat te komen. Bij het verwijderen van een kleine tatoeage kun je na twee of drie behandelingen al resultaat verwachten. Over het algemeen zijn in totaal 5 tot 10 behandelingen nodig.

Hersteltijd

Wanneer je begint met de behandelingen duurt het negen tot twaalf maanden voordat de huid terugkeert in zijn normale staat. Dit komt doordat er tussen iedere behandeling een genezingsproces wordt gestart wat ongeveer acht tot tien weken duurt. Zo lang moet er dus ook tussen twee behandelingen zitten.

Skinial tatoeageverwijdering

Bij Huid & Uiterlijk wordt gewerkt met tatoeageverwijdering van Skinial. Deze methode maakt gebruik van het natuurlijke afweermechanisme van de huid. Hierdoor wordt de kans op littekenvorming verkleind. Daarnaast kent de methode nog meer voordelen, zoals:

– verwijdert alle kleuren inkt
– weinig behandelingen nodig
– er blijven geen bestanddelen achter
– minder pijn dan veel andere verwijdermethodes

Voor jou!

Bij de specialisten van Huid en Uiterlijk ben je aan het goede adres voor het verwijderen van tatoeages. Maar wist je dat zij jou ook kunnen helpen bij heel wat andere zaken omtrent huidverbetering? Zo hebben zij met IPL dé nieuwste techniek om jou af te helpen van je ongewenste haargroei, couperose, pigmentvlekken en verslapte huid. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in huidverbetering. Ben je benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer weten over een behandeling? Neem dan gerust contact op voor een persoonlijk intakegesprek en kom alles te weten!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00