Last van couperose? Zo verzorg je je huid!

Last van couperose? Zo verzorg je je huid!

BLOG | 29 juni 2021

Rode blosjes op je wangen. Velen zien het als iets charmants, maar wanneer je veel bloost of een rode huid hebt, kun je het ook als storend ervaren. Veel roodheid op de huid is vaak een teken van bepaalde huidklachten. Wanneer je huid snel opvlamt, kun je last hebben van een probleem zoals couperose. Maar met een goede verzorging en de juiste producten kan couperose verminderen.

Ontsierende bloedvaatjes

Kleine, uitgezette rode of blauwe bloedvaatjes, dat is wat we verstaan onder couperose. De adertjes in het gezicht nemen toe en zijn vooral zichtbaar op je wangen en neus. Naast de zichtbare uitgezette adertjes voelt je huid ook droog en prikkelend aan, en soort branderig gevoel. Wanneer je couperose hebt, bloos je vaak ook langer en vaker. Meestal treden de eerste tekenen van couperose op rond je dertigste levensjaar. Het is een huidprobleem waaraan je je wellicht kunt storen, maar gelukkig volkomen onschuldig is.

Het ontstaan van couperose

Rond je dertigste gaat de elasticiteit van je bloedvaten achteruit. Hierdoor krijgen ze meer moeite met verkleinen tijdens temperatuurwisselingen of fysieke spanning. De vaatjes worden steeds wijder, waardoor ze steeds zichtbaarder worden. Naarmate de tijd verstrijkt, zetten de bloedvaatjes permanent uit. Hierdoor is je huid continu rood.

Temperatuurwisselingen, alcohol, stress en andere schadelijke stoffen zijn triggers bij couperose. Om de huid rustig en gezond te houden, is het belangrijk om deze goed te beschermen en te verzorgen.

Milde verzorgingsproducten

Bij een couperosehuid is het van belang voorzichtig aan de slag te gaan met verzorgen. Er bestaat geen doeltreffende crème die couperose volledig laat verdwijnen. Wel zijn er manieren om je rode huid te kalmeren, waardoor de bloedvaatjes minder opvallen. Gebruik bijvoorbeeld geen scrubs of schuimende gels om je huid te reinigen. Dit irriteert de huid juist waardoor de huid verder kan opvlammen. Kies in plaats daarvan voor een milde reiniging, zonder alcohol, parfum of glycolzuur. Probeer elke dag te reinigen en te verzorgen om een mooie, evenwichtige huid te krijgen.

Huidbescherming

Om verergering van je couperose te voorkomen, is bescherming belangrijk. De zon is namelijk een grote boosdoener bij couperose. Door uv-straling beschadigt je huid en het lokt irritatie en roodheid uit. Smeer je huid daarom dagelijks in met een sterke en goede zonnebrandcrème. Zonbescherming is natuurlijk in principe van belang bij elk huidtype. Vroegtijdige huidveroudering en andere blijvende schade wordt hierdoor voorkomen.

Actieve oplossing

Krijg je je couperose niet onder controle met de juiste verzorging en bescherming? Dan is er nog een andere oplossing. Met een laserbehandeling kun jij je couperose definitief laten verdwijnen. Huid & Uiterlijk maakt hiervoor gebruik van E-light. Deze methode is zeer geschikt bij het verwijderen van ongewenste bloedvaten. De lichtflits zorgt namelijk voor verdikking van je bloedvatenwand, waardoor ze vernauwen of sluiten. Je bloedsomloop verbetert, met als resultaat dat de roodheid en storende vaatjes niet langer meer zichtbaar zijn.

Over Huid & Uiterlijk

Bij Huid & Uiterlijk helpen we je graag bij een goed gevoel over jezelf. Huidproblemen zoals couperose kunnen deskundig en effectief behandeld worden, maar ook voor andere huidproblemen kun je hier terecht. Misschien wil jij je rimpels aanpakken of je vermoeide huid weer een opkikker geven? Of juist even heerlijk ontspannen met een massage? Je bent van harte welkom in de salon. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00