Laat je huid analyseren!

Laat je huid analyseren!

BLOG | 24 augustus 2020

Weet jij eigenlijk welk huidtype je hebt? Onder de mensen verdelen we verschillende soorten huidtypes. Zo heb je een droge huid, een gevoelige huid of misschien is jouw huid wat we als ‘normaal’ zouden categoriseren. Meestal maken de klachten die je hebt duidelijk welk type jij hebt. Om deze klachten aan te kunnen pakken, is kennis van de juiste behandeling én verzorging nodig. Belangrijk dus, om je huid zorgvuldig te onderzoeken! Dat kan met een huidanalyse bij Huid & Uiterlijk.

Een nauwkeurige kijk

Zoals men wel zegt: een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook bij een gezichtsbehandeling. Wanneer je weet waar de problemen vandaan komen, kan je ook de juiste behandeling bepalen. Maar hoe brengen we het probleem in kaart? Allereerst kijkt de specialist met het blote oog naar je huid. We kijken bijvoorbeeld naar verschijnselen als puistjes, donkere vlekken of geïrriteerde plekjes. Verder stellen we een paar vragen. Dit gaat voornamelijk over je dagelijkse rituelen. Hoe ziet je eetpatroon eruit? Gebruik je medicijnen? Hoe ziet je verzorgingsprogramma er nu uit? Door de observatie te combineren met de vergaarde kennis over leefstijl, kunnen we je huidtype nauwkeuriger vaststellen. De meest voorkomende huidtypes waar herkenbare klachten uit voortkomen, zijn de vette huid, droge huid en de rijpere huid.

Type 1: vettige huid

Bij dit huidtype zijn de poriën grof en heeft de huid een vettige glans. Dit komt doordat deze huid van nature veel talg aanmaakt. Iemand met dit huidtype heeft dan ook vaak last van puistjes en mee-eters. Hiervoor kunnen speciale acnebehandelingen uitgevoerd worden. Belangrijk bij dit huidtype is om regelmatig te exfoliëren. Hierbij worden dode huidschilfers en vuil uit de huid verwijderd. Dit gebeurt vaak in de vorm van een peeling, een chemische of een fruitzuurpeeling. Ook zorgvuldig maar mild reinigen is bij dit huidtype erg belangrijk. Om te voorkomen dat de huid nog meer talg gaat produceren, moet je er daarbij voor zorgen dat de huid goed gevoed en gehydrateerd blijft middels een moisturizer.

Type 2: droge huid

Het tegenovergestelde van een vettige huid is een droge huid. Deze huid maakt juist minder talg aan. Dat kan leiden tot een trekkerig gevoel, in sommige gevallen jeuk en schilfertjes. Fijne lijntjes vallen hierbij vaak sneller op. Belangrijk is daarom om de huid te stimuleren vocht vast te houden en niet verder uit te drogen. Pas daarom bijvoorbeeld op met heet water en droge ruimtes. Het behandelen van de droge huid is met name gericht op het voeden van de huid. Bij de Sion thalasso-behandeling maken we gebruik van een verfrissend algenmasker dat de huid intens hydrateert. Ook geeft het je huid een echte energieboost.

Type 3: rijpe huid

Het woord ‘rijpe’ zegt het al: een oudere huid. De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak een gebrek aan elasticiteit en vocht. Rimpels en fijne lijntjes komen hierdoor langzamerhand tevoorschijn. Uv-straling en genen zijn hierbij de belangrijkste boosdoeners. Behandeling moet dus gericht zijn op het vasthouden van vocht, beschermen van de huid en het stimuleren van de celdeling. Een liftende behandeling zoals de Lifting absolute Jeunesse is een ideale oplossing. Deze behandeling verstevigt de huid, strijkt je rimpels glad en creëert een gelifte huid. Al na de eerste behandeling zie je zichtbaar resultaat.

Voor jou!

Herken jij je huidtype en wil je er wat aan doen, of ben jij benieuwd waar jouw huid behoefte aan heeft? Wij voorzien je graag van een professionele behandeling. Ook voor andere huidtypes of huidklachten zijn er legio oplossingen. Huid & Uiterlijk is gespecialiseerd op gebied van huidverbetering, maar heeft ook andere mogelijkheden. Zo kun je hier terecht voor een ontspannende massage, tattooverwijdering en een afslankbehandeling. Neem gerust contact met ons op voor een gratis intakegesprek!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00