Hoe reken je af met ouderdomsvlekken?

Hoe reken je af met ouderdomsvlekken?

BLOG | 17 maart 2022

Kijk je wel eens oude vakantiefoto’s terug? Waarschijnlijk sta je er ontspannen, vrolijk en lekker zongebruind op. Heerlijk natuurlijk, om na een vakantie met een goudbruine teint thuis te komen. Maar hoewel je toen een mooi egaal kleurtje had, kun je daar later last van hebben. Hyperpigmentatie zoals ouderdomsvlekken komen veelal door overmatige blootstelling aan zonlicht. En daar kun je behoorlijk van balen. Gelukkig zijn er methodes om pigmentvlekken te verminderen.

Uv-straling

Zonlicht brengt een positief gevoel bij ons naar boven. De meeste mensen vinden het heerlijk om de zon op hun huid te voelen, en krijgen er een vrolijk gevoel door. Ook kan een goede dosis vitamine D natuurlijk geen kwaad. Maar een teveel aan uv-straling kan je huid flink beschadigen. Door uv-straling wordt je celontwikkeling aangetast. Wanneer dit regelmatig gebeurt, verdikt je huid en neemt de vermenigvuldiging van pigmentcellen in je huid toe. Daardoor ontstaat verkleuring. Ook veroudert je huid sneller wanneer je huid te veel zonlicht opneemt.

Ouderdomsvlekken voorkomen

Zoals ze altijd zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je niet te maken krijgt met dit huidprobleem:

  • Goede zonnebrand: gebruik altijd een zonnebrand als je naar buiten gaan. Ook al is het bewolkt, de zon heeft alsnog invloed op je huid. Gebruik minimaal SPF 30.
  • Zonlicht overslaan: wanneer jij al een tijdje in de zon hebt gelegen, is het belangrijk even de schaduw op te zoeken. Let daarbij vooral op de periode tussen twaalf en drie, wanneer de zon het meest kracht heeft.
  • Bescherming door middel van kleding: zeker op de hete uren van de dag is het verstandig de huid te bescherming met kleding. Draag bijvoorbeeld een zonnehoed of een pet.

Chemische peeling

Wanneer er toch ouderdomsvlekken zijn ontstaan en je er graag vanaf wilt, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Een effectieve methode is de chemische peeling. Peelings bestaan uit natuurlijke zuren, zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Door deze zuren op de huid aan te brengen, schilferen de dode huidcellen van je huid af. Zo wordt de huid ook gestimuleerd om weer nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Daardoor ontstaat er een gelijkmatige, egalere huid.

Lasertherapie

Naast de chemische peeling, is een laserbehandeling effectief bij het verminderen van pigmentvlekken. Met de E-light-behandeling wordt er eerst een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens worden er op het gewenste gebied lichtpulsen afgegeven door middel van een speciaal filter, radiofrequentie-energie en verkoeling. Door de radiofrequentie-energie maakt de huid nieuwe collageen en elastine aan, wat zorgt voor een strakke, egale huid.

Nieuwsgierig?

Wil jij graag je ouderdomsvlekken zien verdwijnen door middel van een laser- of peelingbehandeling? Neem gerust contact op met Huid en Uiterlijk. Je kunt hier onder andere terecht voor het verbeteren van huidproblemen zoals acné of rimpels. Naast huidverbetering, zijn er ook mogelijkheden op gebied van ontspanning en tattooverwijdering. Ons doel is om jouw lichaam of huid weer in balans te brengen!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00