Ga door het leven zonder kalknagels met deze tips!

Ga door het leven zonder kalknagels met deze tips!

BLOG | 17 maart 2022

Kalknagels, of schimmelnagels, zijn een infectie van de nagel. De nagels worden vaak dik en brokkelig. De kleur verandert en de nagels worden geel, groen of bruin. Over het algemeen is het onschuldig, maar het kan toch ongemak opleveren. Of je er nou pijn van hebt of het er gewoon niet zo mooi uit vindt zien.

Hoe komt het?

Een schimmelnagel ontstaat doordat, zoals de naam het zegt, schimmel in de nagel trekt. Iedereen heeft schimmels, echt waar. Pas wanneer deze in de huid of nagel trekt spreken we van kalknagels. De infectie begint vaak aan de nagelrand en breidt daarna uit naar de rest van de nagel. Het is mogelijk dat de nagel na een tijdje los gedeeltelijk of volledig los gaat laten. Vaak ontstaat het bij de grote of kleine tenen, omdat deze in het dagelijks leven de meeste druk ervaren.

Goed afdrogen

Zoals met de meeste schimmels, maakt warmte en vocht het mogelijk om de schimmel te laten “nestelen” en groeien. Zeker wanneer de nagels al beschadigd waren voordat de infectie er was. Nagels raken vaak beschadigd door veel beweging of door het dragen van te kleine schoenen. Heb je last van schimmelnagels, dan is het belangrijk dat je extra aandacht besteed aan het afdrogen van je voeten na het douchen. Verder is het belangrijk dat je op natte plekken (op je douchevloer of bij het zwembad, bijvoorbeeld) slippers draagt. Gebruik bij het wassen van de voeten geen, of milde zeep.

Draag goede sokken

Dikke sokken, vaak van synthetisch materiaal, maken de voeten erg warm. Probeer daarom te gaan voor luchtig, dun materiaal zoals katoen, wol of bamboe. Wissel je sokken elke dag en was deze op 60-80 °C om zeker te weten dat de bacterie in de sokken doodgaat.

Laserbehandeling

Helaas gaan al die thuismiddeltjes je weinig helpen met het bestrijden van de schimmel. Ze dringen vaak niet (voldoende) door of geven de illusie van een genezen nagel, terwijl dit niet het geval is. Een kalknagel herstelt helaas bijna nooit vanzelf. Een laserbehandeling dringt door middel van warmte door in de nagel en doodt de schimmel effectief. Bij Impulselaser kun je jouw nagels laten behandelen. Vaak is er met drie behandelingen al een zichtbaar resultaat. In de eerste instantie heb je een intakegesprek om te kijken naar de nagel, evenals je persoonlijke omstandigheden. Na de behandeling blijf je schimmeldodende poeder, crème of druppels gebruiken tot de schimmel volledig is verdwenen.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00