Feiten en fabels over acne

Feiten en fabels over acne

BLOG | 17 maart 2022

Velen van ons zullen er tijdens onze tienerjaren mee te maken krijgen: acne. Het lijkt er soms wel van de ene op de andere dag te zijn en het kan nog jaren zo blijven. Niet bepaald waar je op zit te wachten, zeker niet in de leeftijd. Maar het hoort er nou eenmaal bij. Je hormonen zorgen er tijdens de puberteit namelijk voor dat de talgproductie overmatig wordt gestimuleerd. Dat samen met dode huidcellen en bacteriën zorgen dan weer voor die vervelende puistjes. Maar wat doe je er aan? En wat juist niet?

Fabel: Door de zon gaan je puistjes weg

De puistjes lijken op magische wijze toch altijd minder te worden tijdens de zomer. Dan maar lekker extra in de zon zitten! En dan niet met zonnebrand, want daardoor voelt je huid zo vettig… Niet doen! Door de zon droogt je huid namelijk juist uit en je talgproductie gaat dan juist weer omhoog. Hierdoor krijg je dus weer meer puistjes. Ze zijn alleen misschien minder opvallend doordat je verkleurd. Maar blijf dus je huid beschermen tegen de zon en drink voldoende water.

Feit: Je kunt beter van je puistjes afblijven

Dit is absoluut een feit! Dat maakt het niet per se gemakkelijk natuurlijk. Het is gewoon erg verleidelijk om ze te proberen uit te knijpen of weg te krabben. Zo heb je namelijk even het voldoende gevoel dat ze weg zijn. Maar niks is minder waar, want het wordt hierdoor alleen maar erger. Niet alleen kan het leiden tot nog meer ontstekingen, maar je kunt er ook je huid mee beschadigen. Er kunnen zo zelfs littekens ontstaan.

Fabel: Tandpasta op je puistjes smeren helpt

Wat handig zou het zijn als tandpasta het wondermiddel bleek te zijn: iedereen heeft het toch al in huis. Maar helaas is dat niet het geval. Integendeel juist, want het gebruiken van tandpasta op je huid kan zelfs leiden tot nog meer puistjes. Er zit namelijk zeep in puistjes en als dat achterblijft op je huid, kunnen daar weer nieuwe ontstekingen van komen.

Feit: Het zit hem in je genen

Onze ouders geven ons vaak een heleboel goeds… maar helaas kun je ook een aanleg voor acne van ze krijgen. Je hebt het nou eenmaal niet voor het zeggen. Ook al is nog niet alles er over ontdekt, is al wel bekend dat je een grotere kans hebt op een onrustige huid als je ouders dat ook hebben gehad. Tot op een zekere hoogte, kun je er op dat vlak dus niets aan doen.

Fabel: Je kunt alleen maar afwachten

Het hoort dus bij de leeftijd zeggen ze. Je probeert wel van allerlei middeltjes van de drogist, maar niks lijkt echt te helpen. Sterker nog, sommige producten lijken het haast erger te maken. Zo frustrerend. Maar het is zeker niet waar dat je alleen maar kunt wachten, het is juist enorm belangrijk om het gelijk goed aan te pakken. Bij Huid en Uiterlijk kunnen we je huid grondig reinigen en geven we je advies over welke producten het beste passen bij jouw huidtype. Niet wachten dus en neem vooral contact met ons op.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00