Een massage? Dit gebeurt er met je lichaam!

Een massage? Dit gebeurt er met je lichaam!

BLOG | 19 januari 2023

Een ontspanningsmassage is een heerlijke manier om even helemaal bij te komen. Spieren worden los gemasseerd met vaak heerlijk geurende oliën. Een zacht muziekje. Het is gewoon een ultiem genietmoment. Maar wist je dat een massage eigenlijk veel meer doet dan jou dat heerlijk relaxte gevoel geven? Het is namelijk heel goed voor je lijf, want ook wanneer jij allang niet meer in die massagestoel ligt, werkt het effect nog een lange tijd door.

massage

Prima slaapmiddel

Door de massage worden je bloedsomloop en stofwisseling gestimuleerd. Er komt meer zuurstof in je spieren en gewrichten. Dat heeft tot gevolg dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Aan de andere kant worden voedingsstoffen er sneller door opgenomen. Je organen gaan beter functioneren en ook de conditie van je huid verbetert. Geen wonder dat je je door al die extra ‘activiteit’ in je lichaam meestal loom en moe bent. Dat maakt een ontspanningsmassage aan het eind van de dag ook zo waardevol. Je slaapt er heerlijk op!

Fabel

Er wordt vaak beweerd dat je na een massage (extra) water moet drinken om de afvalstoffen weg te spoelen. Dit is een fabel. Er is natuurlijk niets op tegen om extra water of een kruidenthee te drinken, maar je spoelt er echter geen afvalstoffen mee weg. Drink liever geen caffeïnehoudende dranken of alcohol en eet geen zware maaltijd.

Veel voordelen

De doorbloeding die wordt gestimuleerd, heeft veel voordelen en daar heb je ook daarna nog lang plezier van. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van stijfheid en blessures, pijn in je gewrichten, ademhalingsproblemen, een hoge bloeddruk en een te hoge of schommelende bloedsuikerspiegel. Je bent ontspannen van lichaam en geest, je hormoonhuishouding is meer in balans en het bevordert je nachtrust.

Geluks- en knuffelhormoon

Een ontspanningsmassage zorgt er ook voor dat er bepaalde stofjes vrijkomen: endorfine en oxytocine. Endorfine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Het onderdrukt pijn en stress en geeft je een fijn gevoel. Oxytocine wordt ook weleens het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Het zorgt voor verbinding, maakt dat we anderen vertrouwen en het geeft ons het gevoel ergens bij te horen.’

Verschillende vormen

Bij Huid en Uiterlijk kun je terecht voor verschillende vormen van ontspanningsmassage. Tijdens een rugbehandeling krijg je naast een massage ook een scrub van bamboe, enzymatische peeling, een masker en als afsluiting een frisse bodycrème die je huid direct hydrateert. Wellicht kies je liever voor derma cupping, een bijzondere behandeling die spanning uit je lichaam verdrijft en je huidconditie verbetert, of voor een hotstone massage, die een gunstige uitwerking heeft op chronische pijn in je net en rug, stress, spierklachten en vermoeidheid.

Contact

Neem snel contact op voor een afspraak. Voor welke behandeling je ook kiest, je zult zien dat je je er daarna een ander mens door voelt. Relaxter, vitaler en energieker. Gun jezelf dat ultieme genietmoment!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00