Alles wat jij moet weten over ontharen!

Alles wat jij moet weten over ontharen!

BLOG | 17 maart 2022

Zodra jij wordt gevraagd voor een afspraakje of keertje zwemmen raak je in paniek. Scheren! Bedekt met scheerschuim sta je uren onder de douche om elk mogelijk haartje weg te halen. Maar dat moet toch makkelijker kunnen? Hier is alles wat jij moet weten over scheren, waxen, laseren en harsen!

Laseren hoeft niet duur te zijn

Als we aan laseren denken, begint onze portemonnee vaak vooraf al pijn te doen. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn! Met een IPL-ontharing wordt vaak een groter gebied behandeld en ben je sneller klaar, waardoor het minder kost dan een reguliere laserbehandeling. IPL kost bij schoonheidssalon Huid & Uiterlijk slechts € 1,10 per flits!

Je haar groeit niet dikker terug als je het weghaalt

We hebben het allemaal wel gehoord: dat je haar dikker en donkerder teruggroeit als je het waxt of scheert. Gelukkig maar! Doordat het uitende van haartjes dunner zijn dan de aanzet, kan het lijken alsof ze dikker zijn wanneer je haren terug groeien.

Waxen helpt niet tegen ingegroeide haartjes

Helaas! Doordat je de haarzakjes niet vernietigt (zoals met een laserbehandeling) is het nog steeds mogelijk om ingegroeide haartjes te krijgen. Deze ontstaan namelijk doordat huidcellen zich ophopen over de gewaxte plekken. De haartje willen onder die huidcellen doorgroeien en zo ontstaan ingegroeide haren.

In de zomer groeit je haar sneller terug

Door de warmte van de zon is je doorbloeding beter, waardoor het inderdaad beter mogelijk is voor de haartjes om terug te groeien. Het klopt dus dat in de zomer haren sneller kunnen terugkomen nadat je geschoren hebt én je verliest tegelijkertijd ook nog eens minder haar. Dubbel pech! Goed nieuws, je nagels groeien tegelijkertijd gelukkig ook sneller!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00