IPL ontharing

IPL ontharing

Heb jij last van steeds terugkerende haren? Wil je een keer klaar zijn met epileren of scheren? Dan is IPL voor jou de oplossing. Huid en Uiterlijk biedt deze behandeling aan voor haarverwijdering op lange termijn.

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Met behulp van flitslicht wordt het haarzakje uitgeschakeld. De warmte van het flitslicht komt via het pigment van de haar terecht in het haarzakje. Na de behandeling kan uit het haarzakje geen nieuw haar meer groeien. Bij een IPL-behandeling worden meerdere haren tegelijkertijd behandeld. De IPL behandeling wordt meerdere keren uitgevoerd. Het haarzakje kan namelijk alleen worden bereikt als de haar in de groeifase is. In deze fase staat het haartje namelijk in contact met haarzakje. Er zijn dus meerdere behandelingen met een bepaalde tussenperiode nodig om elk haartje in de groeifase te bereiken.

Zijn IPL en laserbehandelingen hetzelfde?

Beide methodes werken met lichtflitsen en zijn bedoeld voor definitieve ontharing. Maar verder zijn er veel verschillen:

  • IPL is geschikt voor meerdere typen haar en huid. Bij laser-ontharen wordt gebruik gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.
  • Een IPL-behandeling duurt korter en is dus voordeliger. Dit komt omdat met IPL in één keer een groter huidoppervlak kan worden behandeld.
  • IPL-ontharen is veiliger. Een haarlaserbehandeling dringt dieper door in de huidlaag en de haarzakjes, waardoor er eerder schade aan de huid ontstaat.

Voorbereiding op de IPL-behandeling

Kies je voor een IPL-behandeling? Houd dan rekening met het volgende:

  • Blijf voor én na de IPL-behandeling minimaal twee weken uit de zon. Ga in die periode ook niet onder de zonnebank. Bescherm je huid goed met factor 30 of hoger.
  • Vanaf 5 weken voor de behandeling mag je niet epileren of harsen. Dit om te voorkomen dat het flitslicht de haarzakjes niet goed bereikt. De haartjes zijn namelijk nodig om het haarzakje te bereiken. Scheren mag wel.
  • Houd rekening met circa 8 tot 10 behandelingen
  • Blijf uit de zon
  • Niet epileren of harsen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een definitief resultaat zijn meestal circa 8 tot 10 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Zo zijn voor je benen vaak minder behandelingen nodig dan de bovenlip. De hormoonhuishouding kan een rol spelen. De lichtflitsen hebben alleen effect bij haren in de groeifase. Daarom zijn er meer behandelingen nodig zodat we weten dat alle haren uiteindelijk in de groeifase bereikt worden.

Tussenperiode bij de behandeling

Niet alle haarzakjes kunnen in één behandeling worden bereikt zoals hierboven uitgelegd. Daardoor zijn meerdere IPL-behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen hangt af van het type behandeling. Een behandeling in het gezicht vindt ongeveer elke 2 of 3 weken plaats, overige behandelingen meestal elke 6 tot 8 weken.

Steeds korter, steeds voordeliger

Hoe vaker je een behandeling hebt gehad, hoe minder haar je overhoudt. Hierdoor heb je steeds korter durende behandelingen nodig omdat er minder flitsen nodig zijn. Je betaalt daarom ook steeds minder.

Elektrische ontharing

Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig kunnen door middel van elektrische ontharen worden verwijderd. Er bestaat verschillende methodes. Afhankelijk van uw haargroei en de gevoeligheid van uw huid bekijken wij welke methode het beste bij u past.

Werkwijze

Bij elektrische ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstoot het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Pijnloos?

Elektrische ontharen is niet geheel pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor u goed te ondergaan is.

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het elektrische ontharen/ IPL

Methode Mosaique Modelante

Ervaar onze vernieuwde iconische behandeling bestaande uit 90 minuten pure verwennerij, 100% manuele technieken en 90% jonger uitziende huid*.

Onze ultragepersonaliseerde anti-agingbehandeling behandelt je huid zone voor zone met zeer efficiënte producten en unieke lifting- en modelleertechnieken. Een opeenvolging van handbewegingen, gecombineerd met de liftende eigenschappen van ons exclusief zelfverwarmend masker, zorgt voor een stevigere, gladdere en energiekere huid. Geniet van 90 minuten puur plezier en ervaar onze iconische anti-agingbehandeling, met gladde texturen en werkstoffen die snel doordringen in de huid. Resultaat een spectaculair liftend effect en een huid die er stralender, gezond, ontspannen en gerevitaliseerd uitziet – de ultieme behandeling voor ons welzijn.

Soin Cocon

Een heerlijk masker van zacht schuim omhult het gezicht als een cocon en zorgt voor een diep gevoel van ontspanning en verwend worden. Elke huid profiteert van deze kalmerende revitaliserende behandeling. Het voedt de huid intens en maakt haar glad. De coconbeleving tijdens de behandeling help je te ontspannen, een pauze te nemen van de buitenwereld en een drukke levensstijl, om nieuwe energie terug te winnen.

Soin Masque Modelant Yeux

Maakt de gevoelige huid rond je ogen steviger en helpt om fijne lijntjes en rimpels glad te maken.

Deze behandeling richt zich vooral op de gevoelige huid rond je ogen en helpt om fijne lijntjes en rimpels glad te maken. De huid rond je ogen heeft speciale verzorging nodig, omdat deze veel dunner is en neigt naar wallen en donkere kringen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid rondom je ogen er jeugdiger, voller en krachtiger uitziet, goed gehydrateerd en stralend.

Lifting absolue Jeunesse

Een 100% manuele liftende behandeling die bewezen en direct zichtbare resultaten biedt in 75 minuten.

De behandeling Lifting absolue Jeunesse verstevigt en definieert de gezichtscontouren onmiddellijk, vult de huid op, strijkt rimpels glad en creëert een meer gelift, mooi gevormd gezicht dat een zichtbaar jonger uitziende huid onthult. De 100% manuele liftende massage, speciaal ontworpen voor Lifting absolue Jeunesse, combineert diepe glijdende anti-aging bewegingen en intensieve pétrissages met kneed/rolbewegingen om de huid onmiddellijk te liften, te verstevigen en op te vullen en om de celactiviteit te stimuleren. Tegelijkertijd helpen de ontspannende rituelen om stress te verminderen, energie te herstellen en lichaam en geest van de klant te resetten.

Soin thalasso

Verfrist,activeert en zorgt voor een intense toevoer van sterk geconcentreerd vocht.

Dit verfrissend en revitaliserend algenmasker hydrateert de huid op een intense manier. Vochtarme huid die bijzonder ongemakkelijk aanvoeld en snakt naar vocht. Zal veel hulp hebben van deze langdurige toevoer van sterk geconcentreerd vocht. Deze behandeling is niet alleen verfrissend, maar geeft de huid ook een energieboost. Geschikt voor alle huidtypes, maar vooral voor huidtypes die trekkerig aanvoelen en een vochtgebrek hebben.

Révélation lumiere de jeunesse

Verkwikt onmiddellijk vermoeide huid, helpt de eerste tekenen van veroudering te minimaliseren en zorgt voor een jeugdige glow.

Even werkzaam als een goede nachtrust, in slechts 75 minuten.*

Deze verkwikkende, 60 minuten durende behandeling verlost je huid van onzuiverheden, minimaliseert fijne rimpels en verfijnt de teint. Als resultaat ziet de huid er egaler uit met meer uitstraling en een jeugdige, frisse glow. Zelfs vermoeide ogen zullen stralen door de nieuwe jeugdige uitstraling. Degenen die een dynamische, uitdagende levensstijl hebben, zullen genieten van de balans die deze behandeling biedt. Niet alleen nieuwe energie voor je huid, maar ook een stimulerende ervaring voor je hele lichaam.

D-Tox

State-of-the-art-behandeling D-Tox peau neuve.


Maria Galland Paris creëerde een 100% manuele en diepe reinigingsbehandeling, aangepast aan elke huid, met respect voor het ecosysteem van de huid en bewezen resultaten in slechts 30 minuten. Dit 100% manuele, huidvriendelijke ultra-reinigingsritueel is een combinatie van krachtige, innovatieve producten die dode huidcellen onmiddellijk verwijderen, onzuiverheden absorberen, de poriën weer openen en de celvernieuwing stimuleren met respect voor het eigen ecosysteem van de huid. Een unieke beautymethode die de huid weer laat ademen.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Goede uitleg over de behandeling en gezellige afspraak gehad!

- Fleur

Wat een super behandeling, echt ervaren en echt te vreden hoe zij je gezicht behandeld. Top super bedankt ik kom gauw weer langs.

- Ans

Professionele behandeling, met informatie en uitleg over de producten afgestemd op mijn huid.

- Jeroen

Wellness Pedi spa behandeling


Normaal €45,00 nu voor €35,00